News andjeli split

Objavljeno: October 28th, 2008 | 0

Anđela inicijator osnivanja bend-aida “CROunitas”

andjeliandjelaPrvi hrvatski band-aid izvan granica Hrvatske osnovan je na inicijativu Anđele i pjevača grupe Impulsi Marka Pavića u Frankfurtu. Skupina desetak poznatih hrvatskih izvođača i glazbenika koji žive u inozemstvu udružila je snage u humanitarnoj udrugi „CROunitas“ te je snimila pjesmu pod nazivom „Zemljo moja“.
“Još početkom godine tek tako smo iz rukava istresli ideju o band-aidu želeći s jedne strane ukazati na cijeli niz talentiranih glazbenika i pjevača među Hrvatima u inozemstvu, a s druge strane činiti dobro, pridonijeti humanitarnom radu i pomoći onima kojima je to najpotrebnije”, rekla je Anđela.
Ideja za pjesmu „Zemljo moja“ već je duže postojala u notesu mladog skladatelja iz Wiesbadena. – Na osnovnu melodiju sam došao uz pomoć glazbenika Ante Bošnjaka iz Mainza koji je također pružio jedan dio teksta kojeg smo onda na kraju dopunili Edi Zelić i ja, rekao je pjevačagrupe Impulsi koji je glazbu dorađivao u kooperaciji s producentom Vincentom Roxom u Frankfurtu.
Kao glavni izvođači u pjesmi „Zemljo moja“ sudjeluju Anđela, Marko Pavić, Antonio Macan, Dubravka Šeparović-Mušović, Karmen Kočila, Nicole Jukić, Robert Čolina, Saša Amić i dalmatinska klapa Chorus Croaticus iz Švicarske.
Ključno je naglasiti humanitarni karakter projekta, u kojem su se svi izvođači odrekli honorara u korist Udruge roditelja za djecu najteže tjelesne invalide i djecu sa posebnim potrebama „Anđeli“ u Splitu koja djeluje od 2005. godine, a nastoji pomoći roditeljima u organizaciji svakodnevnog života djece invalida, kao i nuđenju adekvatnog terapijskog programa.
“Radujemo se što kroz pjesmu „Zemljo moja“ pokazujemo zajedništvo mladih iz hrvatskog iseljeništva. Često nam se spočitava da se sve manje sastajemo i brinemo o svojoj domovini te da smo preko mjere integrirani u društva u kojima živimo. Upravo naša pjesma pokazuje suprotno. Svi mi obožavamo pjevati na hrvatskom jeziku, volimo svoju zemlju i ljude koji u njoj žive. Bit će nam drago ako budemo mogli pomoći djeci u udruzi „Anđeli“ u Splitu, ali i ostalim krajevima Hrvatske”, zaključila je Anđela. (na fotografiji: Anđela i Marko Pavić u posjetu prostorijama “Anđela” u Splitu)



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Natrag na početak ↑