News papanaslovna

Objavljeno: October 7th, 2008 | 0

Anđela s grupom Impulsi na 10. Papa festu u Solinu

papanaslovnaNa jubilarnom desetom po redu Papa festu duhovne glazbe u Solinu nastupilo je 15 vokalno-instrumentalnih sastava iz Hrvatske, a od toga i jedan iz Njemačke – Anđela sa sastavom Impulsi kojeg čine Marko Pavić, Robert Čelan, Marijo Bernardić i Srećo Stojčević.
Prekrasna večer duhovnih šansona je otvorena pjesmom “Gledam te, bijeli oče”, a sportska dvorana na Bilankuši s gotovo dvije tisuće gledatelja bila je ispunjena do posljednjeg mjesta. Domaćin priredbe bio je don Vinko Sanader, župnik župe Gospe od Otoka. Među uzvanicima jubilarnog Papafesta, koji se održava u spomen na posjet Svetog Oca Ivana Pavla II. Solinu, bili su nadbiskup u miru mons. Ante Jurić, generalni vikar Splitsko-makarske nadbiskupije don Ivan Čubelić, župan Splitsko-dalmatinske županije Ante Sanader, solinski gradonačelnik Blaženko Boban i predsjednik Gradskog vijeća dr. Kajo Bućan. U publici su bili i don Anđelko Kaćunko, Milan Štrljić, Gordan Bauk i mnogobrojne ostale osobe iz javnog života. Festival je kratkim govorom otvorio mons. Ante Ivas, šibenski biskup i predsjednik Odbora za mlade pri Hrvatskoj biskupskoj konferenciji.
Anđela i Impulsi su izveli pjesmu „Ti si mojoj duši mir“ (M. Pavić-E.Zelić-V. Rox). “Oduševljeni smo festivalom, organizacijom i nastupom. Divno je bilo izvesti pjesmu pred ovako velikim brojem gledatelja. Atmosfera u Solinu je jedinstvena i vraćamo se u Njemačku prepuni novih dojmova”, među ostalim je rekla Anđela u razgovorima za lokalne medije, od kojih su festival uživo prenosili TV Dalmacija i Radio Split. Kao poseban gost večeri nastupio je Dražen Zečić koji je na oduševljenje publike uz gitaru izveo pjesme „Malo je“, „Oprosti svijete“ i poznati duet s Anđelom „Nema ništa novo“. Pogledajte više slika u rubrici “Photo”.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Natrag na početak ↑